Om meg

Profilbilde

Innovativ & Kreativ «Drive to Achieve», «Tekno-Geek» og «Winning-instinct»!

Jeg heter Siv Regina Størseth Sletten (f.d. Andersen), født i juni 1971 i Sandefjord, bor på Frogner i Oslo med mann (Paal) og 2 barn (Frederick og Victor), ingen kjæledyr.

Personlig er jeg drivende, utadvendt, engasjert og sosial. Jeg får ofte høre at jeg er smittende positiv, et «friskt pust» på kontoret, ler mye, snakker mye, noen sier også at jeg «tar mye plass» men at jeg allikevel er ydmyk, omsorgsfull og lytter til andre. Jeg er direkte , ikke et utpreget JA menneske (dvs, ikke en JA-leder som bare gjør det jeg får beskjed om;), er nysgjerrig, stiller spørsmål (som ingen andre tørr å spørre;) og litt som nissene i Ronja Røverdatter: «voffor gör ni på detta viset?». Jeg elsker en god diskusjon både privat og på kontoret og som dere forstår utfordrer jeg derfor ofte både i det private og «offentlige» rom. En tidligere toppsjef i IBM sa til meg for mange år siden: «Siv, you are like a Wild Duck, however I do like your style. I wonder how you will be one day when you become a Swan…». Etter mange lærerike år og med noen skikkelige tøffe «nesestyvere» underveis, tror jeg at jeg kanskje endelig har blitt «a Swan»…??? 😉

Jeg har en brennende interresse for ledelse, IT integrert i business, teknologi som endringsdriver, digital transformasjon og den «nye digitale tidsalder», noe som preger både hverdagen og familielivet akkurat nå! 😊

Siv 2

Profesjonelt:

Jeg er en lidenskapelig IT leder med over 20 års erfaring med informasjonsteknologi (IT); både teknisk, kommersielt og strategisk fra leverandørsiden såvel som kundesiden, og jeg har vært med på en lang innovasjons-, teknologi- og digitaliseringsepoke som nå virkelig skyter fart.

I min karriere har jeg hatt mange stillinger, roller og «hatter». IT-karrieren startet som selger, omskolerte meg til IT tekniker «på gulvet», videre prosjekt- og programleder, transformasjonsleder, faglig leder, personalleder, operasjonell driftsleder, country manager samt Chief Operating Officer (COO) for store forretningsenheter i internasjonal virksomhet, internrevisor/ corporate auditor, forretningsutvikler, strateg og til slutt toppleder.

Utdannelse:

Utdannelse derimot, er en litt annen historie. Jeg har tatt gymnasium 3 ganger (ikke helt planlagt det da:), hvor naturfaglinja på Sandefjord Gymnas med fysikk, kjemi, matematikk og naturfag-engelsk (valgfag) var hovedfokus; – jeg hadde opprinnelig en drøm allerede fra 10 års alder om å bli jagerflyver og da måtte jo naturfaglinja gjennomføres (dessverre ble denne drømmen knust i en alder av 18 år fordi det viste seg at jeg var nærsynt – den gang kunne man ikke laseroperere eller andre alternativer). Vel, tenkte jeg dengang – da får jeg følge min andre store lidenskap, nemlig dans. Jeg reiste til Stockholm og kom inn på Balettakademien, som også er et gymnasiumstudium. Dansedrømmen ble også knust og jeg var i stor villrede om hva jeg faktisk skulle gjøre i livet mitt. Min kloke pappa fortalte meg at data var fremtiden (det har jeg aldri angret på:) og den grunnleggende IT tekniske utdannelsen som jeg gjennomførte i første barselpermisjon ved NæringsAkademiet er visstnok også på gymnasium nivå (tror jeg). Altså 3 gymnasiumutdannelser – det er det ikke alle som kan slå i bordet med, hehehe.

education

Jeg har jo i ettertid gjennomført et høyskolestudium, Bedriftsøkonom BI, et par studier i regi av IBM som tilsvarer høyskolenivå (master management program) i ledelsesutvikling (1år – utviklet av IBM i samarbeid med Harvard Business School), prosjektledelse (George Washington University) samt kanskje verdens beste utdannelse innenfor governance, risk & compliance/ corporate audit (GRC) på IBMs egen new auditor school, og nå senest har jeg forsøkt å få ferdigstilt et mini MBA program ved Probana Business School.

Selvom jeg ikke har en Master i Computer Science eller en Master Business Administration (MBA), har jeg fått både teoretisk og praktisk erfaring på begge områder gjennom karrieren. Jeg har ofte fått høre at det er få i min alder (og kjønn…) som har bygget IT karriere gjennom praktisk erfaring fra gulvet til toppledelse samt har tilsvarende praktisk breddeerfaring i nesten alle funksjoner i en bedrift. – Jeg må innrømme at jeg faktisk er veldig stolt av karrieren min og hva jeg har fått til. 😊

We Can do IT - woman

IT teknisk:

Min IT tekniske kompetanse og erfaring omfatter alt fra oppygging av PC’er og servere (alle innvendige komponenter og elektronikk – hovedkort, RAM, harddisk, skjermkort etc.) til helpdesk (1. og 2. linje), on-site-support/ 3. linje, back-up/storage, patching, telefoni, nettverk, routere og switcher, nettverksadministrasjon og internett, Active Directory (AD) mgmt, operativsystemer, datasenter og plattform mgmt, applikasjonssupport og -utvikling, mellomvare og database, arkitektur, infrastruktur og løsningsdesign, datarapportering, data management, data analyse og business intelligence,  informasjonssikkerhet, identity & access management, anti-virus management, software management og lisenshåndtering etc.

Noen stikkord: LAN, WAN, VLAN, DHCP, DNS, FTP, Web, HTTP, LDAP, Tokenring, OSI, TCP/IP, Ethernet, ISDN, Novell, NT, Win, XP, O365, Azure, Mainframe/O390, AS400, UNIX/ AIX, Linux, VBA, SQL, OLE DB, ODBC, Java, Hyperion, Cognos, SAS, INFOSEC, IAM, SSL, DoS/DDoS/Cyber Security, McAfee, Symantec, SAM/ HAM, HPAM, DDMI, ILMT, Microsoft, IBM, HP, SAP, Oracle, Adobe, CA, Sun Solaris, RedHat, VMWare, Citrix,  etc. Prosess/ metode/ standarder/ rammeverk: ISO, ITIL, CobiT, KCO/ KCFR, SOX, Agile etc.

Yrkeserfaring:

Allerede som 14 åring begynte jeg i min første jobb. Familieøkonomien var stram og motivasjonen til å tjene egne penger var stor. 🙂 Her er en oppsummering av min yrkeskarriere. Ønskes litt mer detaljer og utfyllende informasjon – ta Kontakt og be om å få tilsendt min CV eller se min LinkedIn profil: linkedin.siv.sletten

Yrkeserfaring all 2

Fotos: Privat + Pixabay (free images)