Om DigIT Transform

DigIT Transform så dagens lys i mai 2017, og det hele begynte som en blogg.
Med over 20 år i IT- og teknologibransjen, i en tid med konstant teknologisk utvikling og endringer, ønsket jeg å dele min kunnskap, erfaring, meninger og tanker om «Den Digitale Tidsalder», digital transformasjon, IT og ledelse.
Parallelt med at jeg startet bloggen, sa jeg opp min daværende stilling som IT sjef i et stort retailselskap, og ønsket å ta mine lesere med på prosjektet «Jakten på Drømmejobben».

Etterhvert som prosjektet skred frem, støtte jeg på svært alvorlige utfordringer. Det skulle vise seg at fortidens skygge lå som et slør over min karrière. Etterhvert kom det frem at jeg hadde blitt «svartelistet» i bransjen og «Jakten på drømmejobben» ble et mareritt.

Nådeløst

Jeg bestemte meg for å fortelle min historie. DigIT Transform endret karakter og ble en blogg der jeg begynte å fortelle min erfaring fra teknologibransjen. Historien fikk navnet NÅDELØST – En ærlig historie om makt, maktkamper og maktmisbruk, allianser, internt spill, taktikk, politikk, skjulte agendaer, ofring, lojalitet og illojalitet, prestasjons- og belønningskultur, negative bedriftskulturer, mobbing og trakassering, trusler, sladder og baksnakk, varsling og korrupasjon, vennetjenester, losjekammeraderi, forbilder som falmer og mye, mye mer…

Pause

Etter kun fem blogginnlegg, opplevde jeg at jeg måtte sette historien min «på pause». Mine blogginnlegg om Nådeløst, som ble lest av nærmere 20000 lesere, skulle vise seg å få konsekvenser for andre kvinnelige toppledere i min bekjentskapskrets – de ble advart om å være bekjente av meg eller vise sin støtte til min blogg. Andre kvinnelige topplederes karrière sto også plutselig i fare… Jeg ønsket selvfølgelig ikke å dra med meg andre dyktige, kvinnelige toppledere i dragsuget, så pause ble det.

Næringslivets Skyggeside

Bloggen og spesielt min historie NÅDELØST, har resultert i at mange har tatt kontakt og fortalt meg sine historier om dårlige bedriftskulturer, trakassering og mobbing på arbeidsplassen, dårlige eller rett og slett ulovlige nedbemanningsprosesser, historier om kameraderi og vennetjenester som ligger i grenseland til korrupsjon osv.
Jeg er sterkt rystet og sjokkert over hvor mye som skjer «der ute» i næringslivet i «lille Norge».
Av ulike årsaker ser aldri disse historiene «dagens lys», og det er virkelig på høy tid at vi får et nettsted som har fokus på dette og tar samfunnsdebatten. Ikke bare en og annen historie i en avis, men kontinuerlig fokus på «næringslivets skyggeside» og «medaljens bakside» av Norges næringslivselite.

Jeg har blitt oppfordret Jeg «tar oppdraget»!

DigIT Transform blir et nettsted som belyser bl.a. digital transformasjon i kombinasjon med livsfarlig ledelse, «næringslivets skyggeside» og hvordan dette påvirker bedrifter, ledere og ansatte.
Her får du hjelp, innblikk, informasjon og gode råd, enten du er bedriftsleder, -eier eller ansatt.
I tillegg fortsetter bloggen med bl.a. min historie NÅDELØST samt analyser og linker til andre varslings- og korrupsjonssaker og saker som omtaler makt og maktmisbruk som er så ødeleggende for norsk næringslivsutvikling.


Sammen blir vi sterke! 

Har du en historie som du mener bør se «dagens lys» – ta Kontakt med meg. Jeg vil gjerne publisere den og/ eller skrive den for deg. Vil du være anonym, er det også helt greit.