Alle snakker om DET!

Digitalisering, Digital Transformasjon, «Den Digitale Tidsalder», Teknologisk og Digital Innovasjon, Robotisering, Automatisering, Internet of Things (IoT), Machine Learning, Kunstig Intelligens/ Artificial Intelligence (AI), Big Data, Algoritmer, Data Mining, Kognitive Roboter, Droner, Watson, A.L.I.C.E., Pyro, CLARAty, MARIE, BluePrism, UiPath, Chatbot, Virtual Assistant, osv. osv.

matrix-69681_1280

 

 

 

Foto: Pixabay (free images)

Det florerer av info, debatter, konferanser, artikler osv i ulike varianter i alle medier. Masse ord, men hva betyr de egentlig? Hvordan skal vi navigere i dette overveldet av informasjon? Og ikke minst, hva betyr det for bedrifter og hvordan skal de navigere fremover?

Jeg tenkte jeg skulle prøve å navigere litt i denne nye «digitale teknologi-era» og forsøke å sette ord på dette; avmystifisere, forklare og forenkle. Denne bloggen vil derfor ta for seg tema «den digitale transformasjonsreisen» i ulike fasonger og varianter, bruke et språk som kanskje forenkler også for ikke-teknologer og ikke-IT-folk, samt prøve å sy det hele sammen i et helhetlig overordnet perspektiv.

Hvorfor vil jeg skrive om dette?

Vel, jeg ser at det er mange som uttaler seg om dette akkurat nå. Det er et mangfold av både IT leverandører, konsulentselskaper, IT ledere, digitale markedsførere og spesialister innenfor computer science, data analytics, spesifikk software, utvikling osv. som alle prøver å forklare og uttdype hva dette er for noe, hva som vil skje fremover og hva som er det beste for nettopp DITT selskap og DIN bedrift.

De siste 30 år har vært en lang teknologisk innovasjonsperiode. Internett «har kommet for å bli», mobiltelefonen; som dengang var et stort tungt apparat med et telefonrør på toppen plassert mellom forsetene i bilen og kun de rikeste hadde råd til, har blitt en smarttelefon som kan brukes til omtrent alt og fysiske penger eksisterer knapt lenger. Den «digitale tidsalder» har startet med full speed fremover, og jeg tror dette handler om så mye mer enn spisset digitaliseringskompetanse og enkeltområder.

  • Jeg er overbevist om at dette må sees i et helhetlig perspektiv for å lykkes!
  • Jeg er overbevist om at de bedrifter som ikke forstår dette dessverre vil bli akterutseilt og kanskje ende opp med å si: «- Vi forsto ikke hva som traff oss…» (ref. bla Kodak og Nokia)

Jeg har over 20 års erfaring med IT, både teknisk, strategisk og forretningsmessig. Jeg kjenner både leverandørsiden og kundesiden, og har en meget god forståelse for IT i forretning og det overordnete (holistiske) perspektiv (se Om meg for mer detaljert informasjon om min bakgrunn og kompetanse).

Med min lange erfaring fra IT og teknologiområdet i et forretningsmessig og overordnet helhetlig perspektiv, tror jeg at jeg kan tilføre mye på dette området.

I tillegg vil bloggen ta for seg innlegg om IT og ledelse, rekruttering og valg av riktig kompetanse til riktig stilling og posisjon, kanskje deler jeg en og annen erfaring som jeg har fått gjennom årene, kanskje kommer litt om «taktikk & politikk», maktkamper og interne allianser i bedrifter, samt muligens en og annen konspirasjonsteori… 😊

Jeg har mye på hjertet og mange meninger og tanker om

Ledelse, «Den Digitale Tidsalder», IT og Digital Transformasjon!

Følg med! Følg med! – her vil publiseres mye spennende fremover!

 

 

En kommentar om “Alle snakker om DET!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s